Indebuurt Zwolle: Schoonzussen Marleen en Ingeborg openen een bezorgrestaurant in Zwolle: ‘We dromen hier al twaalf jaar van’
Soul sisters

Link naar het artikel: https://indebuurt.nl/zwolle/bedrijvigheid/ondernemer-uitgelicht/schoonzussen-marleen-en-ingeborg-openen-een-bezorg-en-afhaalrestaurant-in-zwolle-we-dromen-hier-al-twaalf-jaar-van~197488/

”Stiekem roepen we al jaren als we in een lunchroom of restaurant zitten: dat kunnen wij beter”, vertellen de schoonzussen glimlachend. Marleen en Ingeborg droomden twaalf jaar van hun eigen bezorg- en afhaalrestaurant en nu is het bijna zover.

Grote kans dat er een pan op het vuur staat wanneer je bij de Zwolse Ingeborg aanbelt. Haar schoonzus Marleen werkte jarenlang in een delicatessezaak en weet dus ook wel wat lekker is. Samen staan ze aan het roer van een nieuw bezorg- en afhaalrestaurant: Soul Sisters. Het is dé place to be voor gezonde (vegan) broodjes, lunch, high tea’s en high wine’s.

Een droom in vervulling

Een eigen horecaonderneming was al jaren onderwerp van gesprek. ”Nu onze kinderen groter zijn, hebben we daadwerkelijk tijd en ruimte”, legt Ingeborg uit. Marleen voegt toe: ”Toen mijn vader overleed, dacht ik: dit is het moment. Ik had het aan hem voorgelegd toen hij ziek werd. Mijn vader stond volledig achter het idee en zei: ‘Hier moeten jullie voor gaan.’ Die gedachte gaf mij veel kracht.”

Corona kwam en borrelplanken, hapjes en afhaalmaaltijden werden tijdens de lockdowns razendpopulair. Het was het laatste zetje dat Marleen en Ingeborg over de streep trok.

Soul food = good food

Soul Sisters opent op 1 februari de deuren in Westenholte. ”Al voor de lancering merken we dat mensen in Zwolle en omgeving net zo enthousiast zijn als wij. De aanvragen stromen binnen.” Alle broodjes, salades, cake, tapas en borrelboxen kun je laten thuisbezorgen of afhalen bij de loods aan Botterweg 12B.

De naam Soul Sisters verwijst naar hun gedeelde liefde voor soul food. ”Eten dat met liefde gemaakt wordt, heeft zoveel meer smaak.” Dat lekker eten ook gezond kan zijn, weet het duo maar al te goed. Alles op de menukaart – van de broodjes pastrami tot de linzensoep – is megavers en bijna helemaal zonder conserveringsmiddelen en toegevoegde suikers.

Met liefde gemaakt of met liefde uitgezocht

Marleen en Ingeborg maken veel van het menu zelf, zoals de kaastaart en verschillende soepen. Wat niet uit eigen keuken komt, is door een ander met liefde gemaakt. Een echtpaar dat uit Irak is verhuisd naar deze regio maakt onze tapenade naar een familierecept. Dat proef je!”

We crossen het hele land door op zoek naar het allerbeste en het allerlekkerste

De rest van het lekkers op de menukaart is met zorg uitgezocht. ”We crossen het hele land door op zoek naar het allerbeste: bijzondere kazen gemaakt in Denemarken en Duitsland bijvoorbeeld. Deze producten vind je niet bij de Albert Heijn of bij andere horecazaken in de regio.”

Exclusieve producten dus, maar zonder exclusieve prijzen. Organiseer je een lunch, borrel of verjaardagsfeestje? Op de menukaart van Soul Sisters bestel je wat lekkers voor een fijne prijs.” We hebben voor elke lekkerbek wel wat: van kaaskoppen tot veganisten en vlees- en visliefhebbers.”

Bekijk de menukaart en bestel

Wil je een worteltaart in plaats van een kaastaart, of heb je een ander verzoek? Voor maatwerk kun je Soul Sisters ook altijd bellen. Loopt het water je al in de mond bij het zien van onderstaande foto’s? Check de menukaart en bestel gelijk!

OVerige updates:

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.